Крепости и замъци по света

Едни от нещата, които остават като наследство и свидетелстват за отминали епохи са замъците и крепостите от миналото. Те се издигат величествено в различни части и напомнят за някогашни владетели, княжества, управници. Списък от най-популярните сред тях, подготвихме в настоящата тема, а ето и техните специфики:

Замъкът Бран известен още като замък на граф Дракула или с румънското Bran Castle. Той е популярните забележителност и символ на Румъния. Намира се в Браов до провинциите Трансилвания и Влашко.
Версайският дворец се слави със своето построяване, което го превръща в емблема на френската монархия. Той се разполага в предградието на Париж – Версай, което е едно от най-богатите.
Дворецът Херенхимзее представлява разкошен дворец, издигнат по времето на баварския крал Лудвиг II. Намира се в Германия между Залцбург и Мюнхен.

Замъкът Уиндзор – представлява средновековна крепост, символ на кралската власт на Великобритания. Изсдигнат е от Уилям Завоевателя и е смятан за най-стария и голям замък в света.
Замъкът Пелеш – представлява дворцов комплекси в Румъния. Разполага се на повече от 40 км от самия град Брашов.
Бъкингамският дворец е един величествен символ на властта на монархията от Средновековието. Съществува от над 300 години. Някога е носел името Бъкингамската Къща.
Замък Линдерхоф – разполага се в южна Бавария и е само на 87 км от Мюнхен, в южна посока. Намира се сред красива алпийска долина известна като Грасвангтал, а покрай него се издига самата крепостна стена. Построен е през 1870, а строежът му приключва в 1878 г.
Нойшванщайн е замък крепост и една от популярните туристически забележителности на Германия. В превод името му е Нов лебедов камък, а историята му се свързва с времето на крал Лудвиг II.
Замъкът Шенонсо – това е един от елегантните замъци във Франция. Намира се на устието до река Шер и се свързва с името на Катерина Медичи.
Екатеринския дворец намира се в Царско село и представлява внушителна, красива сграда от архитектурен комплекса Царско село.
Дворецът Долмабахче – този замък-дворец се намира в Истанбул и е най-впечатляващите постройка в столицата град. Издига се величествено в европейската половина на града и до самия бряг на Босфора.